КАФЕДРА КОНСТИТУЦІЙНОГО ПРАВА ЮРИДИЧНОГО ІНСТИТУТУ

Підсумки першого року викладання дисципліни «Локальна демократія: кращі європейські практики для України»

В осінньому семестрі 2022/2023 навчального року 40 студентів освітнього ступеня «бакалавр» долучились до вивчення вибіркової дисципліни  «Локальна демократія: кращі європейські практики для України». Курс є навчальною складовою освітнього проєкту ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH -101047645 – «EULOCDEM: Локальна демократія: кращі європейські практики для України»,  напряму Модуль Жана Моне програми Erasmus+.

Навчальна дисципліна охоплює різнобічну тематику щодо інструментів локальної демократії, які використовуються в країнах ЄС; передбачає  вивчення європейських практик місцевої демократії та можливостей їхньої імплементації в Україні.

Окрім традиційних видів навчальної роботи були використані інтерактивні методи (дискусії, кейси, дебати, проектна діяльність).

Для реалізації асинхронного формату навчання електронна версія курсу розміщена на платформі МІХ СумДУ.

Результатом вивчення курсу для студентів стало не тільки отримання теоретичних знань, але й застосування їх на практиці. Зокрема студенти Єлизавета Говорун та Володимир Джепа стали авторами двох місцевих  петицій (https://petition.e-dem.ua/sumy).

За підсумками вивчення курсу  було проведено опитування студентів, які позитивно оцінили викладання дисципліни та висловили розробникам курсу побажання, які обов’язково будуть враховані вподальшому.

Команда проєкту дякує студентам за активну участь у вивченні курсу та бажає активно застосовувати інструменти локальної демократії для сталого розвитку територіальних громад в Україні.

Залишити коментар